Activity For Yom Yerushalaim

Detalhes do ficheiro:

Recurso Tipo: Peula - Atividade em: Hebrew
Idade: 9-12
O tamanho do grupo: 10-30
Tempo estimado: 45 minutos

Mais detalhes...

Baixar

Baixe este arquivo (34 KB)

Comentários e críticas

Estatística:
Visto: 30309
Transferido: 4418

Rated 361 times
Add this file to your personal library.

Será que você baixar esse arquivo e você tem algo para compartilhar?
Este é o lugar!


Objetivo de Recursos

מטרת הפעילות:

א.      החניכים יקבלו ידע על ירושלים, מקומות ואישיים חשובים בירושלים.

ב.       החניכים יבינו את החשיבות של הכותל,(שריד של בית המקדש), ויבינו שזה מקום בו אנו מרגישים קרובים יותר לאלוקים.

ג.        החניכים יבינו את חשיבותה של ירושלים,  וייחודיותה הרוחנית.

החניכים יבינו למה מבחינה היסטורית קבעו יום מיוחד לחגיגות יום ירושלים

Adereços necessários e Materiais

אביזרים:

כתרים לכל ילד בצורת חומות ירושלים

פתקים  עם הגדרות, לשים על הכתר,

סיכות משרד/ כדי לשדך את הפתק לכתר

שטרות של 100, 50 20, 200 כמספר החניכים כל חניך צריך סה"כ 800 ₪

תמונות של המקומות בירושלים  למכירה פומבית, בצבעוני

לוח בצורת הכותל לקליעת כדורים

כדור לקלוע לחורים

פרס לקולע הכי הרבה כדורים בתוך הכותל

פתקים לבנים ריקים (כמספר המשתתפים)

סט פרצופי רגשות כמספר המשתתפים

שמות של כל מיני מקומות (בית ספר, בית, כתה, בית אבל, בית כנסת.....)

תמונה  צבעונית מרשימה של הכותל


Recurso Conteúdo

מהלך הפעילות

. כתרים עם חומת ירושלים. לתת לכל ילד כתר עם חומת ירושלים וכל הזמן לשדך לכתר מילה שקשורה לירושלים, הילד שעליו מולבש הכתר לא יודע מה  היא המילה שבראשו- וגם לא יכול לראות, רק הילדים מסביבו יודעים מה יש על ראשו. הילד עם הכתר צריך לשאול את חברי קבוצתו שאלות שעליהם הם עונים בכן ולא- המטרה:עליו לגלות מה היא המילה על ראשו. רשימת מילים של אישיים ומקומות בירושלים(מצודת דוד, עיר דוד, מעיין השילוח,  יד ושם, הכנסת, הכותל, תחנה מרכזית,  הרובע היהודי, מוזיאון ישראל, בית חולים הדסה ושערי צדק, רחוב בן יהודה. דוד המלך, שלמה המלך, הר המוריה,  בית המקדש,  משכנות שאננים, ראש העיר של ירושלים, בית הנשיא בירושלים, שבט בנימין. ירושלים של זהב.

מכירה פומבית- מחלקים לכל ילד 800 שקל (שטרות מצולמים- וזו הזדמנות מצוינת להכיר להם שטרות ישראליים) וכל פעם מציעים אתר בישראל למכירה פומבית, מתחילים ממאתיים ₪ צריך להנחות את הילדים שעליהם לחשוב טוב לפני שהם מבזבזים את כספיהם.  ככל הנראה האתר שיהיה עליו את הכי הרבה ויכוח הוא הכותל והוא יהיה האתר, שישלמו עליו הכי הרבה כסף. חשוב להסביר לילדים בסיום חלק זה למה הכותל כל כך חשוב לנו היום. שמות של מקומות (חשוב לפני שמוכרים את האתר להסביר לילדים מה הוא האתר ואולי אף להראות תמונה צבעונית): מצודת דוד, עיר דוד, מעיין השילוח,  יד ושם, הכנסת, הכותל, תחנה מרכזית,  הרובע היהודי, מוזיאון ישראל, בית חולים הדסה ושערי צדק, רחוב בן יהודה.

קליעת כדורים לתוך הכותל- נכין לפני שבת  לוח קשיח אותו נשעין על כיסאות ובו מצויר הכותל- עדיף מחומר קשיח כמו קאפה- ניתן לקנות במייקל'ס- רשת חנויות אומנות בארה"ב. יש לצייר את הכותל ובתוכו חורים לקליעת כדורים. אפשר לעשות תחרות בין החניכים, מי קולע הכי הרבה  ובסוף לתת פרס.

פתק לכותל אפשר לתת לכל ילד פתק לבן ריק ולשאול : אם הייתם בכותל עכשיו מה הייתם מבקשים לעצמכם, איזה פתק הייתם מכניסים לתוך החורים בכותל? לתת לכל אחד להגיד מה הוא היה מבקש לעצמו, עדיף לעשות סבב כדי שכולם ישתתפו.

מה אני מרגיש בירושלים

 (חלק שמתאים יותר לילדים גדולים בקבוצה, כיתות ו' ואפילו ז-ח לא ל-ג -ד - נותנים לכל חניך סט פרצופים של איך אני מרגיש היום, (כל הפרצופים חתוכים בנפרד ועליהם גם כתוב מה הרגש וגם הפרצוף של הרגש.) למשל: שמחה, עצב, דיכאון, כבוד, פחד, רצינות, צער, רחמים, כיף, קודש, התלהבות, וכו'....

על הרצפה שמים שמות או תמונות של מקומות כגון: בית ספר, כיתה, חדר אוכל, חדר המנהל, בבית של סבא וסבתא, בבית של אנשים זרים, בבית של החבר הכי טוב    שלי, בלונה פארק, בים, בבית כנסת, בבית אבל.. מבקשים מהחניכים לשים את פרצופי התחושות שלהם ליד כל מקום ושואלים אותם כיצד ירגישו בכל מקום ומקום אחרי שכולם עונים, מוציאים תמונה גדולה וצבעונית של הכותל ושואלים אותם איך הם מרגישים בכותל. מטרת המשחק הזה היא שהחניכים יבינו שבירושלים אנחנו מרגישים אחרת ומתנהגים אחרת כי יש בה משהו מיוחד.

השבוע יום ירושלים: חשוב לקשר את הפעולה במספר מילות סיום לעובדה שהשבוע זה  יום ירושלים, להסביר מה זה התאריך כ"ח באייר. חשוב להסביר שלא היה לנו את ירושלים מייד עם קום המדינה לקח 19 שנה עד שהצלחנו לחזור לירושלים.  ביום כ"ח באייר החלה המלחמה על ירושלים.  אני מצרפת חומר היסוטרי שחשוב שמי שמעביר ידע, כדי לענות על שאלות:

 רקע היסטורי ליום ירושלים

בימי מלחמת השחרור חולקה ירושלים לשניים ואוחדה לעיר אחת 19 שנה מאוחר יותר במלחמת ששת הימים.  שחרור ירושלים: ב-5 ביוני 1967 החלה המלחמה על גזרת ירושלים.  לאחר כיבוש ארמון הנשיא ע"י הירדנים הועלתה לאזור ירושלים  חטיבת הראל בפיקודו של האלוף עוזי נרקיס . חטיבת הראל כבשה את מוצבי הראדר, נבי סמואל, מוצבי עבדול עזיז, תל-אל פול וגבעת המבתר. במקביל הועלתה חטיבת הצנחנים לירושלים במטרה לפתוח את הדרך להר הצופים ומשם לעיר העתיקה. החטיבה כבשה בדרכה את בית הספר לשוטרים , גבעת התחמושת, מעבר מנדלבאום, השכונה האמריקאית וואדי ג'וז. בכך נפתחה הדרך להר הצופים וצפון מזרחה של ירושלים שוחרר .  ההחלטה לשחרור העיר העתיקה הגיעה ב-7 ליוני . חטיבת הצנחנים כבשה את רכס הר הצופים והר הזיתים ומשם דרך שער האריות נפרצה הדרך לעיר העתיקה.  דגל ישראל הונף לראשונה בעיר העתיקה  על הכותל המערבי. 

 



Recursos relacionados pode ser encontrada em:
» Todas > Festivais Judaicos > Yom Yerushalaim
Visitor Comments: