Kibbutz Tirat Tzvi -

Comments & Reviews

Stats:
Viewed: 4456
Downloaded: 842

Rated 10 times
Add this file to your personal library.

Did you download this file and do you have something to share?
This is the place!

File details:

Resource Type: Game in: English
Age: 6-10
Group Size: 15-25
Estimated Time: 15 minutes

Further Details...

Download

Download this file (36 KB)


Resource Goal
The idea this week is to teach the kids something about Kibbutz Tirat Tzvi.

Resource Contents

First you should give information about kibbutzim in general and/or specifically Tirat Tzvi. Start with general information about kibbutzim in Israel. The word kibbutz means community. The first kibbutz was formed in 1909 by 30 people form Europe and named kibbutz degania. During the 20s and 30s, the kibbutz movement grew and small industries began to appear in these rural communities in Israel. Form them until now, the kibbutz movement has become huge and now there are 269 kibbutzim in Israel with roughly 120,500 people spread out among them. Todays kibbutz is kibbutz Tirat Tzvi, located near bet shean in the north. It was built it 1937. It was named after Rabbi Tzvi Hirsh Kalisher, one of the forerunners of Zionism. Some of the services available at the kibbutz are: dining room, laundry, hairdresser, cosmetician, garage, carpentry and metal shops, nurseries and kindergartens, infirmary, dental clinic, physiotherapy, alternative medicine, mini-market.

The Game: Parsha Jeopardy

Remember: the idea of this week is to get the kids to learn something about kibbutzim so if you want, have the counselors be the contestants so the kids learn something.

If you have time/patience, make a game board out of poster board for this but if not, just print up a lot of stuff and set it up on the floor in a board shaped manner. The categories and questions are:

The history of Kibbutzim

1. When was the first kibbutz founded? Answer: 1909

2. What was the first kibbutz called? Answer: Degania

3. What does the word Kibbutz mean? Answer: Community

4. How many kibbutzim are there in Israel today? Answer: 269

Kibbutz Tirat Tzvi

1. What does kibbutz Tirat Tzvi smell like (hint: it rhymes with tzvi). Answer: Pee

2. Who was kibbutz tirat tzvi named afer? Answer: Rabbi Tzvi Hirsh Kalisher

3. What city is Tirat Tzvi located near? Answer: Bet Shean

4. When was kibbutz Tirat Tzvi built? Answer: 1937

Yerushlayim

1. What wall made out of stone is in Yerushalayim? Answer: The Kotel

2. How many gates are there in the old city? Answer: 7

3. What Animal represents Yerushalayim? Answer: Lion

4. Whats the zoo in Yerushalayim called? Answer: Gan HaTanachi



Visitor Comments: